Aan de slag met Wonderjaren

Foto's nemen en delen via één handige tool

Jou opzadelen met extra werk? Zeker niet! Alle foto's die je vandaag al maakt voor de schoolwebsite, jouw klasblog of een Facebookpagina, kan je gewoon opladen op ons platform. Bovendien moeten niet alle foto's perfecte plaatjes zijn. Spontane kiekjes die het leven in jouw klas vastleggen zijn net veel belangrijker.

We tonen je hoe jet met ons platform en onze foto-app aan de slag kan en zowel jezelf, je leerlingen als hun ouders onvergetelijke herinneringen bezorgt.

 

Foto's uploaden

Registreren

Een uitnodiging gekregen van je directeur of een collega van je school? Dan kan je meteen aan de slag.
Klik op de link in de e-mail die je hebt ontvangen van Wonderjaren en koppel jezelf aan jouw klas.

Hierna kan je meteen foto's opladen in ons Wonderjaren-platform.

Wonderjaren website

 

Vliegensvlug foto's nemen én delen met de Wonderjaren

Gelukkig hebben we bij Wonderjaren gebruiksvriendelijke tools die jou uit de nood helpen om mama's en papa's op een originele manier te betrekken bij de bedrijvigheid in jouw klas. Wonderjaren ontwikkelde een handige foto-app voor leerkrachten. Via deze foto-app neem je foto's met je eigen smartphone of tablet én deel je deze makkelijk met de ouders van je leerlingen.

Wonderjaren foto-app voor leerkrachten

Bovendien worden deze foto's niet opgeslagen tussen je privé-foto's, maar binnen de Wonderjaren-app zodat de foto's van je klas mooi geordend blijven. De bewaartermijn voor foto's in de app kan je zelf instellen.

Wil je de foto’s die je nam met de app ook delen op je vertrouwde kanalen? Dat kan! Kies een foto en deel die bijvoorbeeld op Facebook of op je schoolblog.

Gebruik je liever je digitaal fototoestel of wil je de al bestaande schoolfoto's van dit schooljaar gebruiken?  Ook dat kan. Deze foto's kan je heel gemakkelijk via de computer, smartphone of tablet op het Wonderjaren-platform opladen.

Hierna ontvangen ouders - met behulp van onze gezichtsherkenningssoftware - de voor hen relevante schoolfoto's in hun digitaal postvakje. Als juf of leerkracht kan je favoriete foto's aanduiden die iedereen ontvangt (max 2 foto's per keer); Wonderjaren scant de schoolfto's en gaat op zoek naar de foto's van hun zoon of dochter (max 10 per keer).
Elke e-mail geeft hen ook een tip of een vraag om het gesprek thuis te starten. Zo worden jouw schoolfoto's een ideale gespreksstarter voor een fijn Vertelmomentje thuis. Mama's en papa's worden op die manier nog meer betrokken bij het schoolleven van hun kind en spenderen meer kwalit-tijd. Een succesrecept voor gezellige momentjes en onvergetelijke herinneringen waar jij aan kan bijdragen.

 

Foto's opladen voor jouw klas of de hele school

Je kan ervoor kiezen om klasfoto’s of schoolfoto’s op te laden.

Klasfoto’s zijn foto’s die je nam tijdens activiteiten van jouw klas.
Je kan ze sorteren in albums per thema, per activiteit, per week. Het hele jaar door kan je deze albums aanvullen met nieuwe foto's.

Schoolfoto’s zijn foto’s die je nam tijdens bv. een schoolfeest.

Ging je samen op stap met een andere klas? Geen probleem! Bij het opladen van de foto’s kan je foto’s ook delen met andere klassen. Je vindt die terug in de rubriek “gedeelde foto’s “ van die klas(sen).

 

Kies je favoriete foto's

Jouw favoriete foto's van de leukste momenten in de klas, op school of tijdens een uitstap bezorgt Wonderjaren als Vertelfoto's met originele tips en vragen in de inbox van alle ouders met een kindje in jouw klas. uiteraard moeten ouders zich hiervoor eerst registreren op Wonderjaren. Als leerkracht kan je leuke foto’s aanduiden als jouw favoriet. Een selectie van jouw favoriete foto's wordt ook gebruikt voor het samenstellen van het Wonderjaarboek voor jouw leerlingen.

Wonderjaren - favoriete schoolfoto's delen met oudersHoe selecteer je nu je favoriete foto's vol onvergetelijke herinneringen? Heel eenvoudig. Zowel via de app als via de computer kan je jouw favorieten aanduiden door middel van een hartje. 

 

Welke foto's gebruiken we?

Wonderjaren scant alle foto's en gaat op zoek naar foto's waarop een kindje herkenbaar staat afgebeeld én naar de camera kijkt. Zo selecteren we een fijne mix van favoriete foto's van de leerkracht, individuele foto's en foto's waarop een kindje met klasvriendjes poseert om een onvergetelijk schooljaar vast te kunnen leggen in een fotoboek vol herinneringen. En mama's en papa's mee te laten genieten. Onontbeerlijk zijn dus goeie en duidelijke referentiefoto's die ouders van hun zoon of dochter bezorgen.

Welke Vertelfoto's krijgen ouders te zien?

Na het opladen van jouw foto’s gaan wij aan de slag. Op basis van de referentiefoto’s van de ouders bezorgen we hen de foto’s waar hun zoon of dochter op werd herkend (max 8 foto's per keer). Daarnaast bezorgen we alle ouders met een kindje uit jouw klas de favoriete foto’s die jij als leerkracht aanduidt (max 2 foto's per keer). Er wordt maximum 1 e-mail per dag verstuurd.

Welke foto's worden gebruikt om het Wonderjaarboek samen te stellen?

De fotostickers zijn een combinatie van

 • Foto's waarop het kindje werd herkend (gezichtsherkenning)
  Dit zijn unieke foto's van elke leerling, alleen of samen met klasgenootjes, in de klas, op school en op uitstap.
 • Favoriete foto's van de juf of meester
 • Privé-foto's van ouders (optioneel)
  Ouders krijgen de mogelijkheid om een aantal eigen foto's op te laden en toe te voegen aan het boek (bv., foto's van een communie, het verjaardagsfeestje thuis...)

Welke foto's zijn Wonderjaren-ready?

 • Zorg ervoor dat je de nodige rechten hebt voor de foto's die je oplaadt. Informeer ouders over het feit dat schoolfoto's worden gedeeld met Wonderjaren en vraag hiervoor expliciet de toestemming. Zo respecteer je de privacy van elke leerling.
  We hebben een toestemmingsformulier ontwikkeld dat jullie hiervoor kunnen gebruiken.

   
 • Probeer er op te letten dat je leerlingen herkenbaar in beeld staan en in de camera kijken. Op die manier wordt het voor onze gezichtsherkenningssoftware makkelijk om de juiste foto's aan de juiste leerling te koppelen in ja klas.
 • Mooie close-ups zorgen voor een geslaagd persoonlijke resultaat! Neem de tijd om een aantal foto's van de leerlingen ook van dichtbij te schieten. Deze foto's leggen de aandacht echt op het kind. Maar laat ze nog steeds spontaant zijn.
   
 • Leuke groepsfoto's en sfeerbeelden kan je steeds als favoriet aanduiden zodat die in de Vertelfoto's en het Wonderjaarboek van alle leerlingen terecht komen.
   
 • Vermijd bewerkte foto's, collages, foto's met commentaren. Laad enkel originele foto's op. Collages zorgen er immers voor dat de gezichtjes van je leerlingen minder makkelijk te herkennen zijn en door onze software dus moeilijk aan een specifieke leerling kunnen gelinkt worden.
   
 • Vermijd wazige, overbelichte of onderbelichte foto's. Een foto waarop een leerling goed wordt herkend gaat door en zou terecht kunnen komen in het Wonderjaarboek.
   
 • Laad geen foto's die je liever niet ziet verschijnen in het boek van jouw leerlingen.