Over ons

Wonderjaren, wie zijn wij?

 

Waarom Wonderjaren?

Met Wonderjaren proberen wij juffen, meesters, ouders en hun kinderen dichter bij elkaar te brengen. Dit voor meer thuisbetrokkenheid, een diepere band tussen ouders en kind maar ook tussen leerlingen en de juf of meester. En om herinneringen te blijven koesteren. Waarom? Omdat de tijd steeds sneller voorbij vliegt en we in deze vlugge digitale wereld steeds minder oog hebben voor een tastbare herinnering aan mooie momenten, grote en kleine stapjes uit het leven van kinderen en hun belevenissen op school. "Ze worden zo snel groot', horen we bij vele mama's en papa's en om herinneringen volledig naar waarde ter schatten, willen wij er met Wonderjaren telkens een onvergetelijk schooljaar van maken. Ééntje dat letterlijk en figuurlijk blijft plakken. Met Vertelfoto's en een Wonderjaarboek als kers op de taart van het afgelopen schooljaar, waarin elk kind schittert in zijn eigen fotoverhaal.

Op die manier willen we kinderen helpen ontplooien tot zelfstandige en gelukkige tieners en -later- volwassenen die zich gehoord én geliefd voelen. Thuisbetrokkenheid is daarin ons stokpaardje. Het blijkt niet altijd evident om mama's en papa's te betrekken bij het leven binnen de klasmuren. Nochtans heeft dit net een grote impact op de leerprestaties van hun zoon of dochter en het zelfbeeld. Want welk kind vertelt nu niet graag over zijn of haar avonturen op school?

Met Wonderjaren proberen we op een originele manier ouders dichter te betrekken bij het leven in de klas, de belevenissen op school en de ontwikkeling van hun kind. Dit binnen een veilig kader.

Onze historiek

Wonderjaren is een jonge start-up die deel uitmaakt van de Vanden Broele Group in Brugge, waar zo’n 120 medewerkers en tevens een uitgeverij, drukkerij, softwarebedrijf en communicatiekantoor huizen.

Onze start-up zelf, werd in 2017 opgericht, na het ontwikkelen van onze gezichtsherkenningssoftware in samenwerking met de KULeuven. In dat schooljaar voerden we al enkele tests uit met onze producten in een aantal scholen en stuurden we bij. Vanaf september 2018 zijn we actief voor alle Vlaamse kleuter- en basisscholen en kan je bij ons terecht voor Vertelfoto’s en een Wonderjaarboek.