HOE REGISTREER JE JE OOGAPPEL OP WONDERJAREN?

Kan je al niet wachten om een vliegje op de muur in de klas van je zoon of dochter te zijn? Wil je die eerste 10 voor rekenen, de overwinning bij het loopwedstrijdje tijdens de turnles, die knutselles vol verf en glitter en die repetities voor het schooltoneel vanop de eerste rij meemaken? Wil je geen enkel moment meer missen en kijk je er al naar uit om samen weg te dromen bij de Vertelfoto’s die in je digitaal postvakje belanden én een Wonderjaarboek vol fotoherinneringen aan het afgelopen schooljaar? Via ons stappenplan slaag je er in no time in om je te registreren en je te laten overrompelen door de veelheid aan foto’s én tips die via juf of meester jouw kant uitkomen. Ready? Set? Go!

Hoe registreren?

Om Vertelfoto’s regelmatig in je postvakje te ontvangen en/of op het einde van het jaar een mooie en tastbare herinnering te krijgen in de vorm van een wonderlijk fotojaarboek, volg je vijf eenvoudige stappen.

Stappenplan registreren fotojaarboek

First things first, eerst moet je je als mama of papa registreren op ons Wonderjarenplatform. Hoe doe je dat? Heel eenvoudig: selecteer de school waar je oogappel dagelijks zijn of haar broek op de schoolbanken slijt. Dat doe je op basis van schoolnaam (de officiële of de roepnaam) en postcode. Meld je aan met jouw gegevens en die van je kinderen en schrijf je in op de Vertelfoto's. Je hebt later in het schooljaar de kans om te kiezen voor het Wonderjaarboek. Niet geïnteresseerd in het fotoboek? Geen enkel probleem, als je enkel voor onze Vertelfoto’s kiest, dan ga je gewoon gratis verder op ons platform.

Een goeie referentiefoto? 

Nadien laad je 4 referentiefoto’s op van je zoon of dochter waarop hij of zij duidelijk herkenbaar is: een mix van close-ups en foto’s in volledig profiel. Om je kind makkelijk te kunnen herkennen, werkt Wonderjaren liefst op basis van foto’s waarop jouw kind duidelijk te zien is. Wat beschouwen wij als goeie referentiefoto’s?

  • Zorg zeker voor enkele foto’s in close-up. Op die manier ziet onze gezichtsherkenningssoftware wie jouw oogappel is in de massa aan fotomateriaal van zijn of haar klasje of school.
  • Recht in de lens kijken zorgt opnieuw dat je kind een pak makkelijker op te merken is in de massa.
  • Zorg dat zowel het haar als het gezicht volledig in beeld zijn. Dat betekent geen muts of pet op het hoofd, geen verjaardagkroontje, geen schmink en ook geen haren voor de ogen of het gezicht.
  • Het kapsel van jouw oogappel moet op de foto te zien zijn zoals hij of zij het meestal draagt. Varieert je zoon of dochter graag met zijn of haar kapsel? Laad dan enkele foto’s met het haar in een staartje of vlecht en enkele foto’s met loshangende haren. Onze software kan op die manier ook eenvoudig variatie gaan detecteren.
  • Voorzie twee foto’s waarin je kind een neutrale blik heeft en twee waarbij hij of zij enthousiast lacht.
  • Hoe recenter de foto, hoe beter. Een foto van enkele jaren geleden is misschien niet meer zo representatief voor hoe je oogappel er op dit moment uitziet.
  • Draagt je zoon of dochter soms een bril? Kies dan voor enkele foto’s met én zonder bril in jouw selectie van referentiefoto’s. Zo is onze software op alle situaties voorbereid.

what’s next? 

Heb je de referentiefoto’s opgeladen op ons platform? Dan kan Wonderjaren jouw een gepersonaliseerde fotoselectie van je kleine oogappel bezorgen? Hoe? Met de hulp van moderne en geavanceerde gezichtsherkenningssoftware scannen wij de foto’s die de juf of meester neemt tijdens uitstapjes, evenementen, leuke klasmomentjes of onvergetelijke gebeurtenissen op school, en vergelijken deze met de referentiefoto’s die door jou werden opgeladen in ons platform.

Op basis daarvan wordt een persoonlijke fotoselectie gemaakt en sturen wij Vertelfoto's mét een leuke verteltip naar jouw mailbox om thuis makkelijker na te kunnen praten over de belevenissen van hun oogappel op de schoolbanken. Geen twijfel mogelijk dat je kids honderduit over hun belevenissen willen vertellen aan de eetkamertafel.

Ook na afloop van het schooljaar laten we je niet in de steek. Vanaf 1 juli gaan we aan de slag met het persoonlijke fotoverhaal van zoon- of dochterlief. Wonderjaren duikt dan in de selectie van foto’s die afgelopen jaar werden gemaakt door de juf of meester van het klasje van je oogappel en stelt daaruit een onvergetelijk Wonderjaarboek samen, een fotoboek als tastbare herinnering aan het afgelopen schooljaar.  Dat persoonlijk fotojaarboek bezorgen we samen met 60 gepersonaliseerde stickers en enkele leuke themastickers na de zomervakantie. Zo kan jij met je zoon of dochter meteen het fotoverhaal pimpen met leuke stickers en tekeningen. Plezier verzekerd!

 

Wat met privacy?

De foto’s van jouw kind belanden rechtstreeks in jouw mailbox. Maar dat betekent niet dat iedereen zomaar toegang heeft tot de foto’s die onze software aan je kind koppelt. Foto’s van je zoon of dochter kunnen nooit gedownload worden door of gedeeld worden met derden én de school moet toestemming geven als een extra controlecheck. Dit omdat wij privacy hoog in het vaandel dragen.

GEÏNTERESSEERD?

Ga dan snel aan de slag en registreer je kind onmiddellijk op ons platform. Doet je school nog niet mee met Wonderjaren? Maak dan juffen, meesters, ICT-coördinatoren en directie warm voor ons initiatief. Of heb je nog vragen? Dan kan je steeds terecht via e-mail op info@wonderjaren.eu.

Privacy van het fotojaarboek van mijn kind