Zes leuke activiteiten buitenshuis om de kerstvakantie onvergetelijk te maken

  • Ouders
Geschreven door Celine op 21 December 2018 Leestijd: 4 minuten
Leuke activiteiten buitenshuis met kinderen tijdens kerstvakantie

Straten vol sfeervolle verlichting, een kerstboom in de woonkamer, heerlijke melige kerstfilms op televisie en vrolijke muziek die weer door de boksen van de radio schalt: we genieten opnieuw volop van de gezelligste periode van het jaar. Maar waarom niet van de charmes van de winter genieten en op adem komen met je kids op een leuke kerstmarkt of in het bos? Geen idee wat te doen buitenshuis tijdens de kerstvakantie of gewoon weinig inspiratie? Of misschien heb je al onze binnenactiviteiten reeds afgewerkt? Met onze tips trotseren jij en je kinderen zonder twijfel de koude en rennen jullie als de kippen naar buiten, zelfs zonder sneeuwballengevecht in het vooruitzicht.

Nostalgische winteravond in Bokrijk

Een bezoekje aan Bokrijk is door zijn flashback naar het verleden een heerlijk nostalgische activiteit. De gezellige Winteravonden in Bokrijk zijn daarom een must  tijdens kerstvakantie. Je keert terug in de tijd op een winterkermis met attracties van weleer terwijl intussen vuurdansers zich een weg banen tussen het publiek tijdens een magische vuurparade. En als de avond valt, wordt er afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Spekken

Spekken, een Gents kindertheaterfestival, is er speciaal voor stoere elfjes en lieve kabouters. Deze -intussen elf(de)- editie verrast met een bonte verzameling van theatervoorstellingen en is de ideale gelegenheid om de deur van de theaterwereld open te stellen voor je kinderen. Van een circustheater tot een ware goochelshow met tafelpoppen, Spekken biedt een breed gamma van theatervoorstellingen aan uit zoveel mogelijk verschillende genres. Voor elk kind wat wils!

Ijssculpturen in Brugge

Op het stationsplein in Brugge vind je tussen 24 november en 6 januari het ijssculpturenfestival. Bibber er samen lekker ingeduffeld op los in het ijspaleis en laat je verrassen door 60 sculpturen, 3000 ijsblokken en maar liefst 100 videoprojecties. Geniet er van een magische lichtshow met unieke 3D-projecties en laat je omver blazen door de beeldhouwwerken van verschillende artiesten. Van kastelen tot draken en lange ijsglijbanen. Vergeet jullie warme trui en sjaal niet!

Schaatsen en spelen

Uiteraard mag schaatsen in dit lijstje niet ontbreken. Bijna op elke grote kerstmarkt – van Brugge en Oostende tot Gent, Antwerpen, Hasselt en Brussel- is er een schaatsbaan waarop je je met je kids kan uitleven. Lukt het je kinderen nog niet zo goed? Vraag even naar een pinguïn of stoeltje. Wist je trouwens dat schaatsen een gezonde sport is? Het bevordert de motoriek en het uithoudingsvermogen én het zorgt voor een beter evenwichtsgevoel. Win, win dus! Zijn je kids geen durvers en een beetje bang op het ijs? Dat is helemaal geen probleem. Op de Gentse Winterfeesten kunnen je kids zich uitleven in het Kinderdorp Land van W’ijs, een speelparadijs met escape room, of zich uitleven in het Gravensteen dat voor de gelegenheid in een winterwonderkasteel van de vikings omgetoverd is.

Activiteiten buitenshuis tijdens de kerstvakantie
Activiteiten buitenshuis tijdens de kerstvakantie

Lichtfestival

Een dagje naar zee is altijd een goed idee. In Knokke neemt niemand minder dan de Kleine Prins je mee op sleeptouw door de straten tijdens het lichtfestival. Wandel samen met je kids door het digitale bos, vorm jullie eigen sterrenbeeld of ga op zoek naar de verschillende planeten die zich hoog op de daken verstoppen. Jullie ogen genoeg de kost gegeven? Dan kunnen jullie ravotten op het strand en op schelpenjacht.

China Light ZOO

De zoo van Antwerpen ’s avonds bezoeken terwijl er overal magische lichtjes hangen? Met China Light ZOO heb je de ideale kerstactiviteit! De Antwerpse Zoo vertelt het mythische verhaal van de Japanse lotusprinses en haar lief. Wandel rond tussen de gigantische lichtobjecten en hou het warm met noedels en Japanse thee terwijl je kids snoepen van een wafel met slagroom en een lekker warme chocomelk.

 

Ben je meer op zoek naar leuke binnenactiviteiten? Ook dan laten we je niet op je honger zitten. Jij en je bengels zullen deze kerstvakantie ongetwijfeld tijd te kort hebben!

Met de Vertelfoto's en het Wonderjaarboek beleef je het leven in de klas, alsof je er zelf bij was!