Iedereen model voor één dag: een fotoshoot in de klas!

  • Scholen
Geschreven door Celine op 23 September 2018 Leestijd: 2 minuten
Leuke tips fotoshoot in de klas

De eerste weken op de schoolbanken zijn opnieuw achter de rug. Het schooljaar valt in zijn plooi, je leerlingen zitten niet langer te dagdromen over al hun vakantieavonturen en ze leren elkaar en jou alsmaar beter kennen. Op zoek naar een manier om toch even de sleur in de klas te breken en even de lessen opzij te schuiven? Dan is een heuse fotoshoot in de klas en -bij mooi weer- op de speelplaats een topidee! Zo verbeter je in één klap de sfeer in de klas en leren je leerlingen elkaar nog eens op een heel andere manier kennen. Met verkleedkledij en gekke accessoires maak je het helemaal af! Al zin om aan de slag te gaan? Wonderjaren geeft je met plezier tips over hoe je deze leuke activiteit zelf met je klasje kan organiseren en in no time je klaslokaal omtovert tot een echte fotostudio.

Aan de slag

Heb je een dag vastgelegd voor een leuke fotoshoot met je klas? Laat dan je leerlingen een gek accessoire meenemen uit de verkleedkoffer thuis. Een hoed? Een bontjas? Een gitaar? Een opplaksnorretje? Of misschien wel een gekke zonnebril vol flamingo’s? Alles kan en alles mag! Breng zelf ook een paar leuke verkleedkleren mee zodat jullie zich helemaal kunnen uitleven. Of brei er nog een knutseluurtje aan. Maak een kroon van veren, een bril in felle kleurtjes, een opvallende armband of misschien wel enkele gekke spreuken in tekstballonnetjes.

Voor jullie aan het moment suprême beginnen, bespreek je best nog even met je leerlingen hoe je die leuke shoot kan aanpakken: welke poses proberen jullie uit? Welke groepsfoto’s nemen jullie? En ook belangrijk: wat willen de jongens én de meisjes. Iedereen mag op de foto zoals hij of zij wil. Ambiance verzekerd! Ga aan de slag met de camera en laat iedereen poseren als een echt model. Maar neem zeker niet alleen foto’s van de geposeerde momenten. Zorg ook voor een paar spontane foto’s tijdens de ‘making of’ van je verschillende leerlingen. Zo capteer je niet alleen de heel extraverte leerlingen, maar ook de meest verlegen modellen. Zo laat je zien hoe ieder kind is: uniek en bijzonder. Nadien vinden ze het zeker en vast stiekem leuk dat je hen ook hebt vastgelegd.

Een knotsgekke fotomuur

Zo’n fotoshoot levert een hele resem aan materiaal op. Laat je leerlingen elk vijf stuks uitkiezen of organiseer een stemming met de klas: de meest gekke, de meest serieuze, de mooiste, de stoerste foto… Print deze foto’s allemaal af op het secretariaat en ga nadien aan de slag met kleurrijke tape en versieringen om een hele fotomuur in te richten met je klasje. Op die manier krijg je een hele verzameling aan gekke en sprekende foto’s die meteen laten zien welk vlees je in de kuip hebt dit schooljaar, zorg je voor een nog betere band tussen je leerlingen en jezelf en creëer je bovendien onvergetelijke herinneringen. Mooi meegenomen: neem je de foto’s via de app van Wonderjaren, dan kan je deze foto’s op het einde van de dag ook laten meesturen als Vertelfoto’s naar de ouders van je leerlingen. Zo hebben ze meteen heel wat verhalen om te vertellen tijdens het avondeten of bij het instoppen in bed. En nog leuker: de foto’s blijven ook bewaard voor het Wonderjaarboek dat je leerlingen op het einde van het schooljaar mee naar huis krijgen. 

Wij zijn alvast benieuwd naar jullie eindresultaat. Heb je binnenkort een fotoshoot met je klasje gepland? Deel dan jullie leukste momenten via Facebook of op Instagram met de hashtag #omnooitmeertevergeten

Met de Vertelfoto's en het Wonderjaarboek van Wonderjaren geef je jouw leerlingen thuis nog meer te vertellen.