Hoe leg je in 1-2-3 onvergetelijke momenten van je oogappel vast?

  • Ouders
Geschreven door Celine op 23 September 2018 Leestijd: 3 minuten
Foto maken van je kind

Eindelijk zonder hulp van juf of meester de veters van z’n schoenen kunnen binden, je dochter die foutloos een dictee kan schrijven of een knotsgek verhaal verzint voor haar opstel, je kleine kapoen die een vingerverfkunstwerk maakt en daarbij van top tot teen ondergekliederd is, ogen die blinken van deugnieterij wanneer je zoon met zijn vriendjes kattenkwaad uitgehaald heeft op de speelplaats,... Van kleine momenten tot grote stappen die je kleine spruit op school maakt, je wil al die momenten vangen en voor altijd kunnen koesteren en bewaren. Voor hen en jezelf.

Haal die smartphone boven

Om elke stap uit het leven van je oogappel vast te leggen, heb je natuurlijk een fototoestel of gsm binnen handbereik nodig. Fotografeer eens een volledige dag uit het schoolleven van zoon of dochter: die gevulde lunchtrommel lijkt nu misschien banaal, maar is later een herinnering van een zorgeloze jeugd waar boterhammen met choco nog dagelijkse kost waren. Of leg de kinderdromen van zoon of dochter vast. De ene dag wil zoonlief misschien nog stoere brandweerman worden, de andere dag weer cameraman of misschien zelfs dokter. Leg die dromen vast en bewaar ze voor later.

Maak ook beelden van de vriendjes van je kinderen in de kleuterklas en lagere school. Na verloop van tijd veranderen die, want een andere school of een verhuis betekent vaak ‘uit het oog, uit het hart’. Foto’s zorgen ervoor dat ze er later met veel liefde en warmte op kunnen terugkijken, ook al maken de gezichten op de foto misschien geen deel meer uit van hun leven vandaag. Zet tot slot ook favoriete spelletjes en speelgoed op foto. Is je zoon gek op Lego, maakt je dochter graag met stoepkrijt het terras onveilig? Maak dan foto’s van hun dolle fratsen en gekke activiteiten zodat ze hier later met een glimlach op kunnen terugkijken.

Stoefen maar

Foto’s zijn er om gezien te worden. Er is geen betere manier om herinnerd te worden aan al de fijne momenten die je kinderen doorheen de jaren meemaakten: foto’s van die zalige zomervakantie, van schooltoneeltjes en sportwedstrijden of misschien zelfs van pretparkbezoekjes met het gezin of de klas. Noteer op de achterzijde de datum waarop de foto genomen werd of schrijf er een specifieke herinnering bij en hang ze daarna op aan een gigantische fotomuur of zorg voor gezellige fotohoekjes doorheen het hele huis. Wedden dat jullie nog regelmatig samen nagenieten van die mooie herinneringen aan vroeger?

Mooie momenten van je kinderen op foto

 

Het Wonderjaarboek

Al de clichés kloppen: de tijd vliegt en ze worden zo snel groot. Foto’s zijn ideaal om de mooiste herinneringen van je oogappel vast te leggen en ervoor te zorgen dat ze nooit meer vergeten worden. Ook schoolfoto’s zijn hierin een hele hulp: ze vertellen het verhaal van de ontwikkeling van je kids door de kleine momentopnames vast te leggen. Als een soort vlieg op de muur die ervoor zorgt dat jij kan meegenieten van hun jonge, wilde schooldagen, en hen later een onvergetelijke herinnering vol nostalgie meegeeft. Foto’s van die eerste kleuterschooldag waar je kleine spruit vol enthousiasme klaar stond met zijn of haar veel te grote boekentas tot de diploma-uitreiking op de lagere school waar ie met vlag en wimpel afstudeert. Bij Wonderjaren leggen we aan de hand van Vertelfoto’s het hele schooljaar van je kind vast zodat het lijkt alsof jij alles vanop de eerste rij meemaakte. De juf of meester neemt op tijd en stond leuke foto’s van de dagelijkse klasmomentjes en avontuurlijke uitstappen. Met de Vertelfoto’s bezorgt Wonderjaren alle ouders gratis een persoonlijke selectie foto’s van hun zoon of dochter. Samen met tips én inspirerende vragen voor een fijn vertelmoment thuis.  

Met de Vertelfoto's en het Wonderjaarboek van Wonderjaren beleef je het leven in de klas, alsof je er zelf bij was.