Drie tips voor een onvergetelijke Throwback Thursday in jouw klas

  • Ouders
Geschreven door Celine op 24 January 2019 Leestijd: 4 minuten
Oude herinneringen in de klas leuke activiteit

Waarschijnlijk heb je de term Throwback Thursday al eens voorbij zien komen. De hashtag verovert in sneltreinvaart Instagram, Facebook en Twitter. Maar wat is dat eigenlijk, een Throwback Thursday? En hoe kun je daar als juf of meester je voordeel mee doen?

Throwback Thursday: ode aan de nostalgie

Elke donderdag delen miljoenen mensen van over de hele wereld foto's met elkaar, stuk voor stuk voorzien van de hashtag #throwbackthursday of #TBT. Maar wat is Throwback Thursday nu precies? De kern van deze speciale dag is dat je herinneringen met elkaar deelt. Daarbij gaat het om foto's die minimaal vijf jaar oud zijn en die een speciale betekenis voor je hebben.

Throwback in de klas

Natuurlijk hoeft de throwback-trend niet beperkt te blijven tot sociale media. Waarom zou je deze prachtige dag niet in real life vieren? Of beter nog: in de klas? Om je alvast op weg te helpen, geven we je bij deze drie tips voor een onvergetelijke Throwback Thursday.

1. Haak in op de actualiteit

Actuele thema's als kerstmis, lente of dierendag lenen zich perfect voor een throwback. Je leerlingen hebben thuis vast nog wel een foto van een bijzonder moment rondom zo'n thema. Nostalgie mag, maar een foto van vorig jaar is ook goed. De herinneringen kunnen in de klas naar hartenlust worden gedeeld en besproken.

2. Familie in de schijnwerpers

Ook familie is een prachtig thema voor een throwback. Hoeveel lijken jouw leerlingen op hun papa, mama, opa of oma? Dat wordt pas echt duidelijk als ze een foto mee naar school nemen van hun (groot)ouders op dezelfde leeftijd.

Klasactiviteit over herinneringen

 

3. School: vroeger en nu

Het white-board was vroeger een krijtbord, en de meester een meneer. Wie stout was, mocht met ezelsoren in de hoek gaan staan. Hoezeer de tijden veranderd zijn, wordt pas echt goed duidelijk uit oude schoolfoto's. Vraag je leerlingen eens om samen met opa of oma op zoek te gaan naar schoolfoto's uit de oude doos. Misschien is er zelfs wel een opa of oma die niet alleen foto's, maar ook ervaringen wil komen delen.

4. Doe meer met foto's in de klas

Vertelfoto's zijn een unieke manier om oude herinneringen te doen herleven en een gezamenlijk verhaal te creëren. Wil je meer weten over hoe je vertelfoto's kunt inzetten in de klas? Ontdek Wonderjaren!

Met de handige en gebruiksvriendelijke tools van Wonderjaren help je jouw leerlingen thuis nog meer te vertellen!