Bijna kerstvakantie! Vijf leuke binnenactiviteiten voor jou en je kinderen

  • Ouders
Geschreven door Celine op 18 December 2018 Leestijd: 4 minuten
Kerstvakantie binnen thuis door brengen

Vakantie, dat betekent eindelijk kwali-tijd spenderen met je kids en hen even op adem laten komen van de afgelopen drukke schoolweken. Samen de batterijen opladen. Minder moet en alles kan en mag! Wonderjaren geeft je vijf leuke tips voor een onvergetelijke kerstvakantie met je kinderen, ook wanneer je niet buiten wil komen. Trek je er toch graag op uit in de kerstvakantie? Ook dan laten we je niet op je honger zitten. Jij en je bengels zullen ongetwijfeld wensen dat de kerstvakantie een weekje langer duurt!

Zoek de schat

We beginnen meteen met een activiteit die de meeste voorbereiding vergt, maar het is ongetwijfeld een succes bij je kinderen! Vertel je kinderen dat er een schat in huis ligt verstopt en dat je een schatkaart hebt gevonden waarop enkele tips staan. Zo kan je een spannende zoektocht met allerlei aanwijzingen en opdrachten doorheen het huis organiseren. Uiteraard zorg je dan uiteindelijk voor een echte schat. Een zak vol snoep en heerlijke pannenkoeken als avondmaal? Als de activiteit sneller afgelopen is dan verwacht, kan je je kids vragen of ze willen helpen bij het maken van het deeg. Dit sluit perfect aan bij de tweede activiteit.

Wie is de beste hobbykok thuis?

De meeste kinderen (en ouders) zijn gek op zoet én lekker knoeien en prutsen in de keuken. Geen beter succesrecept tegen kerstblues dus dan gezellig met je bengels in de keuken aan de slag gaan.  Bak samen zandkoekjes in de vorm van een dier, schattige vlindercupcakes of een heerlijke appeltaart en verdeel de taken. Zoonlief mag de instructies uit het kookboek voorlezen, terwijl je dochter afgemeten alle ingrediënten toevoegt. Zorg samen voor de afwerking met kleurrijk glazuur, chocolade, m&m’s of discobolletjes. Mama en papa toveren achteraf hun opruimkunsten wel uit hun mouw. Wedden dat de beloning na al dat harde werk eens zo goed smaakt?

Een dekentje, wat popcorn, … Tijd voor een filmmarathon!

Weet je niet wat doen tijdens de kerstvakantie? Dan is een middagje (of avond) kijken naar al jullie favoriete films zeker en vast een topidee. Op Netflix vind je heel wat kindvriendelijke films zoals ‘Kung Fu Panda 3’ of ‘Angry Birds’. Ook met het aanbod van Telenet Play zit je gegarandeerd goed, met toppers zoals ‘The Incredibles’ en ‘Wreck-it Ralph’. Als Proximus-klant raden we je zeker de Studio 100 GO Pass aan. Van vele afleveringen van ‘Nachtwacht’ tot alle films van K3: bingewatchen maar! Film gekozen? Installeer je met de hele kroost knus in de zetel onder een dekentje, steek wat kaarsjes aan en doe de gordijnen dicht. En vergeet niet om wat lekkers boven te halen: ijsjes, popcorn, nacho’s, een heel gamma aan koekjes en nootjes en een grote dosis chips. Bijna net zoals in de bioscoop, maar dan nóg gezelliger én budgetvriendelijker!

Creatief met slijm

Slijm is helemaal in! Slijm is keer op keer een topper én zorgt voor urenlang spelplezier bij je kinderen. Of je nu aan de slag gaat met Nutella, tandpasta of scheerschuim in combinatie met water, kleurstof of glitters, je kids zijn heel erg lang in de weer om er de meest gekke creaties mee te maken en elkaar te plagen. En ze leren er ineens een portie wetenschap bij.

Voer een toneeltje op

Ideaal om de creativiteit van je kinderen aan te wakkeren: laat ze een toneelstuk of dansvoorstelling opvoeren. Ze hebben zelf ongetwijfeld genoeg inspiratie om een voorstelling uit te werken, en anders kan je gerust een helpende hand zijn. Verwacht je alleszins op het einde van de dag aan een fantastische voorstelling!

Wij wensen jou en je familie alvast een fijne kerstvakantie!

Met de Vertelfoto's en het Wonderjaarboek beleef je het leven in de klas, alsof je er zelf bij was!